De fleste websites består af flere (under)sider, men de sidste år er en såkaldt “one-pager” blevet meget populær blandt især mindre virksomheder og selvstændige. Ideen er, at du på en enkelt side (forsiden) på din website beskriver alt det, du sælger/leverer og samtidigt inkluderer kontaktinfo, om mig info og al anden relevant information på siden. Siden har typisk også en menu, hvor de enkelte links blot peger på de relevante sektioner på den pågældende side.

Dette har sine fordele ved at være nemt at oprette, nemt at vedligeholde og kan være udmærket til den virksomhed, der kun har en service og måske kun har ejeren selv som ansat. Men der er også nogle udfordringer – især når det kommer til SEO, altså søgemaskineoptimering. Det skyldes, at du er nødt til at have indhold fokuseret omkring 2-3 søgeord på én side og har ikke rigtig mulighed for at udvide med mere indhold om andre emner, da det så ødelægger den SEO, du allerede har på siden.

Men har du kun én service kan en one-pager sagtens være en god idé og forholdsvis nem at ranke højt i Google. Især hvis du følger de trin, vi implementerede for fysioterapeut Ida Næsted og hendes one-pager website:

1. Fokuser title-og metatag om 2-3 søgeord

Når du skal SEO optimere en one-pager er det vigtigt, at du fokuserer dine indsatser og ikke spreder dig tyndt, når det handler om søgeord. Så vælge 2-3 søgeord, som der er vist søgevolumen bag og som der naturligvis er indhold om på selve siden.

2. Gå lokalt

Hvis du er f.eks. fysioterapeut, tandlæge, tømrer eller lign., så henvender du dig sikkert også til et lokalt marked. Derfor skal du kombinere dine søgeord fra trin 1 med det lokalområde, du servicerer. Er du tandlæge i Roskilde, så fokuser på søgetermen ‘tandlæge roskilde’ og ikke den meget bredere og mere konkurrence prægede søgeterm ‘tandlæge’.

3. Implementer Schema – strukturerede data

Du skal implementere såkaldte strukturerede data på hjemmesiden, der fortæller Google om, at du er en lokal virksomhed sammen med en masse andre relevante data.

4. Google My Business

Du skal have en god profil med alle relevante oplysninger på Google My Business – den øger din chance for at komme på Google Maps i relevante søgninger. Du kender sikkert de søgninger, hvor der vises et kort med relevante virksomheder.

5. Anmeldelser

Sørg for at dine kunder giver dig nogle gode anmeldelser på Google. Jo flere 5-stjernede anmeldelser, desto større sandsynlighed er der for, at din Google My Business profil vises i Google Maps.

6. Gode og relevante billeder

Du skal have nogle gode billeder på websiten og de skal optimeres, så filnavnet og alt tekst matcher dine søgeord, f.eks. fysioterapeut.jpg og “fysioterapeut i Rødovre”.

7. Links

Det sidste trin og et meget vigtigt, når du kun har én side, det er eksterne links. Du skal skaffe så mange links som muligt for at få din one-pager så langt op i Google som muligt. Og da alle links jp peger til den samme side, er det meget vigtigt, at du varierer ankerteksten i de enkelte links. 60-75% af linkene skal have din hjemmesides navn som ankertekst og de resterende 25-40% skal indeholde dine søgeord i forskellige variationer. Pas på med at have for enslydende ankertekster, for så kan det se mærkeligt ud i Googles algoritmer.

Det er de 7 trin, der udført rigtigt, vil give dig en god placering i Google med en “one-pager”.

Skriv et svar